Hvad er hypnose?

Hypnose er en hurtigt virkende metode til at ændre dårlige vaner og adfærd, fobier, at skabe afstand til fortiden, personer eller oplevelser, man ønsker at give slip på. 

Der er stor faglig dokumentation for, at hypnoseterapi kan afhjælpe problemer som f.eks.

  • Angst-fobier som edderkopfobi, flyskræk, fuglefobi, tandlægeskræk, eksamensangst og lignende angstformer.
  • Depression opstået fra specifikke livssituationer.
  • Adfærdsændringer som rygestop, vægttab, sukkertrang, neglebidning og lignende problematiker
  • Psykiske traumer opstået ved enkelt voldsomme begivenheder. Det kan være f.eks. pludselige omvæltninger i ens liv, skilsmisser og andre omstændigheder, hvor man ikke kan give slip. 
  • Problematiker omkring indlæring, søvn, jalusi, smertelindring, selvværdsfølelse

Det er ikke en fuldstændig liste, men hypnose kan hjælpe dig på mange områder, som har med sindet at gøre.

Du kan læse tidligere klienters anmeldelser her

Sorø Hypnose tager ikke folk i behandling med psykoser, svære psykiske problemer og kraftig medicinering. Her findes andre faggrupper som er langt mere kvalificerede. Det skal lige nævnes, at Jeg også laver metakognitiv terapi

Hvad er hypnose?

Hypnose er en metode hvor hypnotisøren kommunikere med dig på en helt særlig måde, så du får kontakt til sider af dig, som du normalt ikke er opmærksom på. 

Det kan ske med både åbne og lukket øjne. Som oftest sker det ved, at man nedtoner dagligdagsbevidstheden, tankemylderet og skaber en afslappet indadvendt opmærksomhed. Det hedder i hypnosesprog en trancetilstand.

hypnose er god til at overkomme fobier

Trance kan minde lidt om tilstanden mellem vågen og søvn

Nogen siger, trance minder om mindfullness, men den er meget mere vild. Du skal forestille dig en tilstand, hvor du er helt afslappet og på samme tid hypervågen og opmærksom på indre tilstande, fornemmelser og nu med en evne til at bearbejde dem. 

Når jeg skriver sammen, er det fordi der skal to personer til hypnose. 

"Der skal to til at danse tango - ligesom der skal to til hypnose. Hypnose er et samarbejde mellem to ligeværdige personer"

For at hypnose skal fungere, er det et samarbejde mellem to personer. Man kan ikke hypnosetisere nogen imod deres vilje. 

Nej, det har jeg ikke!

Du er i fuld kontrol over situationen hele tiden. Faktisk er du i mere kontrol over dig selv end i din daglige bevidste vågentilstand. 

I den terapeutiske trance er du meget mere opmærksom på dine indre fornemmelser end normalt. Du er på engang tryg og sensitiv. Det er sådan, at hvis jeg bare nævner et ord forkert eller siger noget som ikke er sandt, så siger du til eller viser modstand. Og jeg retter ind - for det er et samarbejde mellem to personer.

Lad mig sige det meget tydeligt. 

Nej! 

Du afslører IKKE hemmeligheder imod din vilje og du er i fuld kontrol over situationen.

Kan jeg huske hvad der foregår?

Du vil kunne huske det meste. Der kan være tidspunkter i hypnosen, hvor du forsvinder hen i en dybere trance og bagefter har glemt hvad der blev sagt. Det er helt naturligt. Din fornemmelse af tid og sted forsvinder. Det interessante er, at du hører efter, responderer og forstår stadig hvad, der skal forstås.

Flere spørgsmål & svar

__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"91906":"Background","28f62":"Border","a82c2":"Accent Color","a4f4a":"Button Hover"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Spørg Peter og få svar

Er der noget som du vil vide? Her kan du skrive til Peter direkte med dine tanker og spørgsmål. Alle svar sendes privat direkte til din e-mail.