Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Det er svært at sige på forhånd, da det er meget individuelt. De fleste oplever store positive forandringer allerede efter første hypnosebehandling, men vil du opleve den fulde virkning af hypnosen kan det være en god ide med flere behandlinger.

Det skal nævnes, at i modsætning til f.eks. psykoterapi er hynoseterapi en korttidsterapi. Det betyder, at hypnoseterapi er intens inden for en kort tidsperiode, og man typisk kun kommer i behandling en til tre gange.

Kan alle hypnotiseres?

Ja. Hvis de vil. Alle kan hypnotiseres, hvis blot de følger hypnotisørens vejledning. Gør man det, kan man ikke undgå at komme i trance. Hypnosetilstanden er en helt naturlig og genkendelig tilstand. Det vil du opdage, når du selv oplever hypnose.

Måske er du nervøs for at du kan finde ud af at slappe af og komme i hypnose. Du kan være helt rolig. Det er MIT ansvar som hypnotisør at få dig til at slappe af. Og jeg kender rigtig mange metoder, så virker det ene ikke – så gør jeg noget andet.

Husk også på at hypnoseterapi er samarbejde mellem to mennesker, det er ikke en kamp. Hvis du ikke vil hypnotiseres, så kan du ikke blive
det. Man kan nemlig ikke hypnotiseres imod sin vilje.

Nogle personer har meget let ved at gå i dyb trance. Man regner med, at det er cirka 10% af alle mennesker som har en høj grad af hypnotiserbarhed. Det er dens slags personer, som man bruger i hypnoseshows og diverse hypnose tv-udsendelser. De er meget lette at få i dyb hypnose og derfor kan man som hypnotisør få dem til at lave de skøreste ting.

Men når du er i hypnoseterapi har graden af din hypnotiserbarhed ingen betydning for virkningen af din behandling. Snarere tværtimod. I hypnoseterapi skal du nemlig kun så langt ned i trance, at du stadig kan føre en samtale.

Hvordan opleves en trance?

Trancetilstanden er først og fremmest en dejlig afslappende tilstand. Trance kan minde lidt om grænsen mellem vågen og søvn, men den er meget mere vild. Du skal forestille dig en tilstand, hvor du er helt afslappet og på samme tid hypervågen. En tilstand hvor du bare fornemmer, forstår alt meget bedre end nogensinde.

Er der bivirkninger?

Der er ingen bivirkninger ved hypnose! Det værste som kan ske er, at du nærmest falder i søvn og vågner dejligt udhvilet.

Det er sundt for hjernen at komme i en hypnotisk tilstand og koble totalt af. Dine hjernebølger kommer ned i det som hedder alfa og theta niveau. Det er den samme mentale tilstand som hos personer, der har dyrket meditation i årevis.

Vil jeg genopleve mit livs værste situationer og oplevelser?

Der vil ofte dukke følelser, fornemmelser og minder op fra dit liv. I hypnoseterapi går du ikke fuld ind i oplevelsen og genoplever alt som dengang. Du har oplevet det en gang, og det er rigeligt. Man kan sige, at du vil genopleve det på tryg afstand, så du kan fornemme hvad foregik og forstå hvilken betydning det har fået for dit liv.

Så stort nej, du vil ikke genopleve dit livs værste oplevelser.

Kan jeg huske hvad der foregår?

Du vil kunne huske det meste. Der vil også ofte være tidspunkter i hypnosen, hvor du forsvinder hen i en dybere trance og bagefter har glemt hvad der blev sagt. Det er helt naturligt. Din underbevidsthed hører og forstår, hvad der skal forstås.

Har du kontrol over mig?

Nej, det har jeg ikke. Du er i fuld kontrol over situationen hele tiden. Faktisk er du i mere kontrol over dig selv end i din bevidste vågentilstand. I den hypnotiske trance er du nemlig meget mere opmærksom på dine følelser og fornemmelser end normalt. Du er så sensitiv, at hvis jeg f.eks. bare nævner et ord forkert, så gør du modstand. Så retter jeg naturligvis ind, for det her er et samarbejde, hvor alt rettes ind efter, hvad er godt for dig.

Det er heller ikke sådan, at du kan sige eller gøre ting, som du ikke ønsker. Der er altid noget i dig, som passer på dig. Det er, som vi siger i hypnoseverden, din underbevidsthed som passer på dig.

Hvad hvis jeg falder i søvn?

Det værste som kan sker er, at du falder i søvn og vågner dejligt udhvilet. Og lige som ved søvnen, så vågner man i hypnosen altid op igen.

Det som kan ske er, at det er så behageligt at være i trancen, at man gerne vil være der lidt længere tid og har svært ved at vågne op, når hypnotisøren ønsker det. Det er helt naturligt, og så venter man til du er klar til at komme tilbage.

 

Hvis du har nogle spørgsmål eller noget, som du ønsker uddybet, så er du altid velkommen til at kontakte mig

Du kan læse her hvad andre klienter oplevede af hurtige forandringer her

 

Jeg gjorde det,  jeg holdte talen til mine tvillinge drenges konfirmation og jeg tudede foran hele forsamlingen,  noget jeg aldrig har gjort før…. Mig tude!!  Jeg er Glad og jeg brugte din teknik,  tror jeg,  jeg sprang panik anfaldet over og gik videre til den sjove del, den del hvor tingene fungerer.  Jeg er glad igen,  helt indeni,  jeg kan mærke mig selv og det er ok både på gode og dårlige dage. For faktisk er jeg en helt ok person.  Du har været fantastisk på min rejse,  jeg sidder i skrivende stund i min skønne have – alene,  og nyder en god bog, jeg køre hen hvor jeg vil,  og overvejer et faldskærmsudspring,  Hvorfor?  Fordi jeg kan.  Jeg har grinet og tænkt, vendt og overvejet,  for hvad kan du,  som gør mig så hel??  Jeg håber ikke jeg skal benytte dig igen grundet sygdom /angst, men kommer det nogensinde derhen igen, så ringer jeg med det samme!  Peter du er noget helt specielt og tak for det . Kvinde 39 år. Generaliseret angst efter voldsom ulykke. Dødsangst, nervøs ved at køre bil alene, sove alene, være alene. Havde f.eks. ikke været til frisør i 5 år.

Klik her og bestil tid online